Oud en nieuw avontuur Klik hier om mee te gaan!
Wat :    zeilen
Waar :    Lelystad
Van :    woensdag 30 december
Tot :    zaterdag 02 januari
Tijd :    20:00 uur
Prijs :    € 335,00 Incl. veel zie tekst
Klik hier om mee te gaan!

Oud en Nieuw naar en op de Markerwadden

Vier dit jaar Oud en Nieuw met een gezellige groep (meest 40-55 jr) op de MarkerWadden! We zeilen met een traditionele klipper en een Tjalk. We blijven ook 3 nachten aan boord overnachten. Op de MarkerWadden hebben we de tijd om uit te waaien. Oudejaarsavond beleven we op het schip. Met alles wat bij Oud en Nieuw hoort zoals oliebollen, appelflappen en bubbels. 

Winterzeilen

Verlaten water en stille havens geven een bijzondere sfeer. Met warme kleren aan gaat het prima buiten en binnen brandt de kachel. De schipper en bemanning zorgen voor veilige zeiltochten.

Het Schip

Je verblijft op de tweemast klipper de Kaat Mossel. De Kaat Mossel is een prachtig sierlijk, doch pittig zeilend schip. Onderdeks bieden het comfortabele en gezellige dagverblijf, met een goed geoutilleerde kombuis, meerdere niveaus waardoor men aan de ontbijttafel een onbelemmerd uitzicht heeft naar buiten,de hutten met optimaal daglicht door de vele dakluiken en uitstekende sanitair ruimte aan 14 personen. Of de Tjalk "Pelikaan" een sportief snel en comfortabel zeilschip, gebouwd in 1904. 6 hutten met warm en koud stromend water, bagagelades onder de bedden verwarming in elke hut. 2 toiletten en 2 douches. Ruime zitkuip.
Als je tijdens het zeilen naar het achterdek gaat, waar je de schipper vaak vindt. Misschien is zij of hij bereid het een en ander over het schip en het zeilen te vertellen. Soms is er zelfs de gelegenheid zelf achter het roer te staan en te ervaren hoe het is zo,n machtig schip te sturen.

Meehelpen aan boord

Zeilervaring is niet nodig. De ervaren bemanning maakt je wegwijs aan boord. Wel graag meehelpen bij het zeilen, tafel dekken, afruimen en de afwas. Eten wordt bereid door een kok, die met veel aandacht heerlijk kookt.

Programma:

30 december
Vanaf 20.00 uur ben je welkom aan boord in de haven. Je wordt ontvangen met koffie/thee en maakt kennis met de andere deelnemers.

31 december
Je mag ook deze ochtend voor 10:00 uur aankomen, dan kun je ook nog mee. Rond die tijd legt de schipper de (zeil)regels uit aan boord en dan worden de trossen losgegooid en zeilen we richting MarkerWadden. De wind, het water, de eilanden, de vogels in een bijzondere winterse sfeer. Afhankelijk van weer en wind komen we rond 16.00 uur aan in de haven. Vervolgens eten we gezellig aan boord. 's Avonds kunnen we spelletjes spelen aan boord of gezellig iets anders doen. Oudejaarsavond op schip- evt spelletjes en of muziek. Middernacht proosten we natuurlijk met bubbels!

1 januari Na het uitslapen genieten we van het Nieuwjaarsontbijt en gaan we zeilend het Marker- of IJsselmeer op.

2 januari is nog een zeildag. Circa 16.00 uur leggen we weer aan de haven en nemen dan afscheid van elkaar.

NB. bij storm, weeralarm, ijsgang of te veel mist wordt niet gevaren. Ook kan er voor een andere haven dan de MarkerWadden gekozen worden door omstandigheden.

Volgens de regelgeving van dit moment kan het op deze manier door gaan. Mocht door de regelgeving weer veranderen komen we met een alternatief waar je aan mee kunt doen of je kiest er voor je betaling terug te ontvangen.

Prijs is Inclusief:

  • Opgemaakt bed in een gedeelde hut
  • Volpension aan boord: 3x luxe ontbijt, 3x lunch, 2x diner
  • Koffie en thee, lekkers.
  • Glas bubbels, oliebollen
  • Havengelden en toeristenbelasting
  • Brandstofkosten
  • Reisbegeleider & kok

Exclusief:

  • Overige drankjes, deze reken je ter plekke af.
  • Handdoeken zelf meenemen of ter plekke huren.
  • Parkeren auto € 3 per dag.


Wat :    zeilen
Waar :    Lelystad
Wanneer :    woensdag 30 december
Tijd :    20:00 uur
Prijs :    € 355,00 (€ 335,00 voor leden) Incl. veel zie tekst
Organisator :    Sjak / Kees
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?