Wadlopen naar Ameland Klik hier om mee te gaan!
Wat :    Wadlopen naar Ameland
Waar :    Holwerd
Van :    vrijdag 27 september
Tot :    maandag 30 september
Tijd :    13:15 uur
Prijs :    € 285,00 incl. overnachtingen en eten
Klik hier om mee te gaan!

Na een aantal leuke wadloopweekenden (in 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 Ameland, 2016 Schier, 2017, 2018 Ameland en 2018 Schier), hebben we weer een wadloopweekend ingepland als het zeewater opgewarmd is.

We vertrekken om 13:15 uur vanaf de veerhaven van Holwerd in Friesland voor een stevige tocht van 10 kilometer naar Ameland.

Eerst lopen we door het slik langs de kust. Dan verandert onze wadloopgids de koers en lopen we richting het noorden. Op dat moment heb je het zwaarste gedeelte van de tocht achter je. En loop je grotendeels over hard zand. Onderweg vertelt de gids van alles over de natuur. We passeren een zandbank met oesters en hier en daar een krab en steken een paar geulen over. De meeste geultjes stellen niets voor en af en toe komt het water tot halverwege onze bovenbenen of middel. De diepte hangt af van de wind, het getij en de lengte van de wadloper. Wees gerust, als de overtocht onverantwoord is dan begint de wadloopgids niet aan de oversteek en wordt indien mogelijk een alternatief programma bedacht.

Ter hoogte van het Oerd komen we op Ameland aan. We steken het eiland over naar het Noordzeestrand. In de zee kan je je schoonspoelen en droge kleren aantrekken.

Dan is het nog 7 km lopen naar onze accommodatie in Buren. Je kunt ook de trekker nemen over het strand. Dit is het plan voor de tocht, (rood is over het wad, en groen op het eiland en strand).

Dit weekend is onze wellnessboerderij Kleinvaarwater jouw thuis. Daar staat de bagage die je op de veerhaven van Holwerd hebt afgegeven. Het huis is minder dan een kilometer van het strand en niet ver van het centrum van Buren. We hebben in ons huis een sauna, stoomdouche en binnenzwembad.

Op zaterdag gaan we op de tandem het eiland verkennen. Zondag hebben we alle tijd voor een strandwandeling over het brede Noordzeestrand, een duik in de zee, lekker genieten van onze wellnessboerderijen, etc.. 

We laten ons lekker verwennen dit weekend! Het ontbijt en diner wordt bereid door onze vaste kok, die met veel aandacht heerlijk kookt.  Zij zorgt ervoor dat we dit weekend genieten van alle maaltijden en vers, gevarieerd, verantwoord, verrassend en vooral smakelijk eten. Gelegenheid bestaat tot het maken van een lunchpakket.

Maandagochtend om 10:00 uur moeten we uiterlijk ons appartement verlaten. Natuurlijk ben je vrij om al op zondag naar huis te gaan.

Wie gaat er mee naar Ameland? Lekker naar het strand, wandelen en genieten van de mooie natuur van het eiland.

Inbegrepen:

  • wadlopen met gids
  • bagagevervoer
  • terugtocht met de veerboot
  • 3 overnachtingen op een 2-persoonskamer
  • ontbijt, lunchpakket en diner
  • 1 dag tandemhuur.

Doelgroep: Sportieve mensen met een redelijke conditie die niet bang zijn om modderig te worden, wadloop ervaring is niet nodig.

Kledingeisen: hoge gymschoenen (goedkope basketbalschoenen) of surfschoenen.

Het is mogelijk een 1-persoonskamer in een geschakelde bungalow te boeken voor het hele weekend.

Heb je wel zin in een weekend Ameland, zonder wadlopen kun je aanmelden voor het Weekend Ameland



Wat :    Wadlopen naar Ameland
Waar :    Holwerd
Wanneer :    vrijdag 27 september
Tijd :    13:15 uur
Prijs :    € 325,00 (€ 285,00 voor leden) incl. overnachtingen en eten
Organisator :    Kees / Jeannette
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?